2012. december 8., szombat

Fabric Fehércsokoládé japán zöldteával és gyömbérrel


A Fabric Csokoládé szerintem legmerészebb kombinációja ez a csoki, hogy miért? Hamarosan kiderül…

A csomagolás konszolidált barna színe, a zöldes hátlappal és kerettel a logó körül teljesen „átlagos” megjelenésű. A hátoldalán látható „merész választás” kevésbé bíztató felirata már sejtet valamit. Az összetevőktől még nem ijed meg az ember, hiszen a megszokott fehércsoki-tartozékok mellett csak egy kis matcha por és gyömbér olvasható. A matcha tea egy különleges zöld színű tea, amely nem a tea levelekből, hanem nem kevés munka eredményeként „kinevelt” rügyekből finomra őrléssel készül. (Még több érdekes info a matcha teáról itt)

Óvatosan kinyitom a dobozt. Az első gondolatom a látvány kapcsán csak ennyi: „WOW”. Ez a zöld csoki szín fehérnek aztán egyáltalán nem mondható. Pontosan olyan olivazöld, mint a doboz, úgyhogy a design ezúttal is dicsérendő. Őszinte leszek, teszteltem a környezetemben a csoki hatását. „Kérsz ebből a zöld csokiból?”-jeligével ajánlgattam ismerőseimnek. Volt, aki bátran bevállalta, de volt, aki alapból elutasította még azt is, hogy megkóstolja. Nem egyszerű tehát a megítélése.

Ami viszont tény, hogy szép, fényes és sima felületű. Illata gyömbéres-tejes.

A szájban (fehércsokitól nem elvárható módon) jól roppan és jól is olvad. Íze elsőre szintén meghökkentő. A tea domináns. Nem tudom, miből ered, de kicsit fura ízeket is érzek benne (talán a tea miatt). Egyszer már éreztem ilyet egy bonbon kapcsán, de nem jöttem még rá, hogy pontosan milyen ízek kombinációja okozza ezt a benyomást, mert az teljesen más ízesítésű volt.

Jó viszont, hogy amikor a kezdeti „vegetális” ízeken túljutunk, jön a kifejezetten jó érzékkel adagolt gyömbér.

A fehércsokiban a cukor arányos, nem sok. A gyömbér pedig még inkább „visszaveszi” az édességét. A lecsengése nagyon finom, fűszeres-krémes összhatású. Ez tetszett benne a legjobban. Kár, hogy az elején van az a furcsa íz benne, ahogy a gyömbér átveszi a terepet, már sokkal jobb. 

Minősége: jó

Megvásárolható: Fabric Csokoládé
85 g/ 1380 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése