2012. december 9., vasárnap

Cote D’or 86 %-os Noir Brut

A Cote D’or márka sokak számára a megbízható minőséget jelenti, azért vásárolják, mert eleganciát, ízlésességet hordoz a csomagolás és még ráadásul jó is (legalábbis ez a z általános felfogás). Ez persze nem véletlen az 1870-es alapítása óta a cégnek volt ideje felfuttatni ezt a márkát. Azért lássuk be, tényleg szinte mindenki ezzel a csokival kezdi el a minőség felé tartó rögös útját a csokoládé kóstolásában.

A csomagolás sötétbarna színe, az arannyal egyértelműen a prémium kategóriás csokoládé jellegét sugározza.

Kibontva, a tábla hasonló színvilága szembetűnő. Mély barna, kissé opálos megjelenés, tompa hangot hallató törés jellemzi. A jellegzetes „nagykockák” és rajtuk a logó elefántja egyediséget kölcsönöz a csokoládénak. A magam részéről, szeretem, ha egy táblán a készítő kézjegye, logója, felirata látszik.

Illatában a túlzott füstösség mellett egy gumira emlékeztető aroma is jelen van. Ha kicsit „szellőztetjük”, mint egy bort, azért más is érződik benne: fűszerek, vaníliás cukor.

Kézbe véve szinte szétfolyik az ujjaim között, meglepően olvadékony. Ízben szintén a füst, némi pörkölt mogyorós jegy van jelen. Mintha leperegne a nyelvünkről, nem fedi azt el. A magas kakaótartalom kesernyéssége nem zavaró.

Savanykás ízén túl viszont a lecsengésben valami gyógyszeres kesernyésség marad vissza (különösen a torkomban). Kár ezért az utóízért.

Minősége: átlagos (+)

Megvásárolható: Spar
100 g/ 700 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése