2012. május 3., csütörtök

NewTree Cinnamon Cocoon

A NewTree belga cég csokoládéi széles skálán mozognak, némely esetben igen meglepő ízkombinációkat dobnak piacra. Íme néhány a repertoárjukból: „Pleasure”-sorozat (51 %-os tejcsoki), Étcsokoládé (65 %-os omega 3 zsírsavval), Granola (lime és zöld tea kivonatot tartalmazó tejcsokoládé), „Sexy”-sorozat (gyömbéres, rózsaborsos guaranával), „Eternity”-sorozat (cseresznyés-szőlőmagkivonattal, mentás), „Tranquility”-sorozat (levedulás lime virág kivonattal), „Cocoon”-sorozat (kajszi szója extrakttal), „Alpha”-sorozat (kakukkfüves, chilis).

A most kiválasztott csokoládé is a Cocoon-család tagja. Erre a sorozatra jellemző, hogy a csokoládék szója-izoflavonnal gazdagítottak, a hölgyek kedvéért. Ez a vegyület ugyanis –állítólag - mérsékli a menopauza, azaz a változókor tüneteit.

A 33 %-os fahéjas tejcsokoládé, ha csak kis mértékben is, de azért elmondhatjuk, hogy kalciumot, E-vitamint, foszfort, magnéziumot, vasat és cinket is tartalmaz. Okos ötlet ezt feltűntetni a honlapjukon.

A fenti kakaótartalom nem túl magas, ez már a csokoládé színén is látszik. Az ízléses csomagoláson látható kép valamelyest sötétebb táblát mutat be. A valóságban inkább „sápadt” barna színnel mutatkozik be a csokoládé. Illata a fahéj mellett puszedlis, karácsonyi gyömbéres süti aromáira emlékeztet. Olvadékony kézben, szájban is. A fahéj intenzív érzetébe egy kicsi savasság is bezavar. Valahogy ez az íz nem illik hozzá. A lecsengése viszont pont ellenkezője, nagyon is édes. Pár szemcsét is felfedeztem benne a rágcsálása során. Kesernyét pedig alig érezni, mert a cukor fedi.

Összességében azt mondhatom, hogy nekem nem lesz a kedvencem. Sokkal jobban tetszett a levendulás, mert az harmonikusabb volt.

Minősége: átlagos

Megvásárolható: Csokoládénet
80 g/ 1170 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése