2012. május 5., szombat

Bobojka sóskaramellás pekándiós tejcsokoládé

A budapesti Bobojka műhely kézműves caokoládékat, bonbonakat és, ahogy ők fogalmaznak egyéb nyalánkságokat készít.

Fiatalos tarkabarka csomagolása már messziről felhívja magára a figyelmet. Kitűnő az ötlet.A csokoládé színe világos barna, a 39 %-os kakaótartalomnak megfelelően. Tapintása nagyon selymes.

Illata a tejszín finom krémességével indul. A karamellesség csak ezután bontakozik ki. Érdekes, hogy a pekándió csak az illatok legvégén sejlik fel halványan.

Ízben leheletnyi füstösség érződik, amit, ha már nemcsak a csokoládét, hanem a „feltétet” is megrágjuk, a dió pörkölési jegyei és a karamell követnek. Egy pillanatra „karácsonyi ízérzetek” jelennek meg gondolatainkban. A nugátos szaloncukorra emlékeztetnek ezek. Majd viszont átveszi az uralmat a cukor, nem véletlenül szerepel az élen az összetevők között. Nagyon sok a cukor, amiért nem biztos, hogy a csokoládé önmagában, inkább az a tény a felelős, hogy a tejcsoki édességét a karamell és a pekándió tovább fokozza. A sós ízek csak a kóstolgatás legvégén jelennek meg.

Talán, ha erőssebben éreznénk a sót, vagy, ha lenne egy kis sav is (pl. narancshéjdarabkák formájában?, bár lehet, hogy ez meg már sok lenne a jóból) a csokiban, akkor nem menne el túlságosan egy irányba. A csokoládé egyébként olvadékony, kesernyés ízektől mentes. A nagyon édesszájúak imádják, én legalábbis ezt tapasztaltam a környezetemben.

Minősége: jó

Megvásárolható: vinoWonka
100 g/ 1335 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése