2012. május 6., vasárnap

Dolfin Chocolat Noir de Cacao 88

A csokoládé készítés belga mesterei dolgoznak azon, hogy a Dolfin termékek a legjobb „formájukban” készüljenek el. Több mint 20 éve dolgoznak azon, hogy a legjobb ízeket hozzák ki blendjeikből. 20 év, 20 féle íz az egzotikus fűszerektől a gyümölcsökig. Belga tej- és étcsokik, nugátok és „csokoládéchipsek” színesítik továbbá a palettájukat.

A Dolfin legmagasabb kakaótartalmú csokija (88 %), bár megjelenésében, tapintásában talán nem a legtökéletesebb, hiszen kissé matt, kevésbé selymes hatást kelt, de ízei révén már jobb benyomást gyakorol rám.

Színe olyan barna, akárcsak a csomagolása. Illata jól megmarad az aromazáró tasaknak köszönhetően. Fűszerek (curry és fahéj) keverednek a karamell krémes-édes érzetével. Ízben mindehhez még egy csipetnyi chili és szotyis pörkölési zamat is adódik.

Kellemesen roppan kézben és szájban. Jó állagú, bár itt-ott pár szemcse is érezhető benne. Utóíze csak közepesen hosszú, de finom. A magas kakaótartalomból adódó kesernyésség csupán ekkor jön elő, viszont még így sem zavaró módon.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Csokoládia
70 g/ 1000 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése