2014. szeptember 2., kedd

Ombar Cranberry & Mandarin

Ombar-sorozatunk folytatásaként egy igazi csemege következik. Mielőtt azonban rátérnénk a csoki részletes jellemzésére, nem szabad figyelmen kívül hagyni mindazt a tényt, ami e csokoládét igazán különlegessé teszi. Csak gyorsan felsorolásszerűen arról, hogy mit tud: organikus kakaóbabokból készült, vagyis biocsoki, finomítatlan kakaó adja az alapját, vagyis nyerscsoki, alacsony glikémiás indexű kókuszvirágcukorral édesített, vagyis mondhatni diabetikus csoki, és persze gluténmentes, illetve vegán.

Ezek a tények, de beszéljen a csoki inkább magáért, illetve mi a csokiért!

A csomagolás egyre jobb (értsd, ahogy haladunk a sorban!). Itt a mandarin és a tőzegáfonya sárga és piros színei köszönnek vissza a misztikusnak tűnő jelképben, ami az első pillanatban felkelti az ember figyelmét. (Ha megvesszük az egész sorozatot és gyönyörködünk bennük, csupán a színek is elég jól eső érzéssel töltik el az embert!)

Kibontva a papírt, középmély barna (a 60 % kakaótartalomnak megfelelő), halvány fényű, sima felületű csokoládé tárul elénk, hat darab kis Ombar-feliratú sorocskával. Egyszerre le is törik egy sor, ép felülettel, tompa hanggal.

Illata édesen mandarinos (a mandarin nagyon kellemes csokoládékban!), nem zsibongó, inkább csak finoman szerteáradó.

Ízig-vérig gyümölcsös. A vörösáfonya csak a háttérben motoszkál, de azért ott van. A mandarin az úr a csokiban, ám az áfonya tökéletesen egészíti ki azt. A csokiból a csersavak csak alig domborodnak ki. Legjobban talán a végén érezhetőek. Az állag jó, bár egy kis szemcsésség is érezhető rajta, ami ugye nem róható fel a nyerscsokiknak.

Ne várjuk ettől a csokitól, hogy selymesen-krémesen szétolvad a szájban, picit még tán szárít is a vége, de ez a kakaó mellett a gyümölcsök enyhe kesernyésségének is köszönhető. Jó arányai és finom zamatai azok, amiért érdemes ezt választani.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Rieni Biobolt
740 Ft/ 35 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése