2013. november 17., vasárnap

Heidi Sicilia

Egyre hidegebb napok köszöntenek ránk. Bizony-bizony megérkezett a tél, de ma még a napocska üdítő fényét élvezhettük kicsit az elmúlt hét szürkesége után. A Heidi csokik idei Summer Venture sorozatával idéztem kicsit a nyár melegét a lakásba. Elsőként ezt a táblát kóstoltam.

A csomagolás toszkán ciprusaival a háttérben különösen kellemes emlékeket hoz fel bennem. Ugyan Szicíliában még nem voltam, de Toszkánában már annál inkább. Csodálatos minden kis zegzuga, dimbes-dombos tája és az ódonhangulatú városkái, mint például a személyes kedvencem San Gimignano.

A csokoládé összetétele igazi olaszhonban is kedvelt alapanyagokra épül, (nem tudom, hogy honnan származnak pontosan az összetevői, így ehelyütt csak arra utalok, hogy) a pisztácia, a vérnarancs, a bazsalikom Itália földjén is megterem. A 30 % kakaótartalom mellett pedig 18 % tejet is tartalmaz és persze cukrot.

Fénye nem a régi már, kissé ragadós is a felülete és persze nem roppan úgy a töréskor, mint az étcsokik, de nem is elvárás ez.

Illata bazsalikomos és kicsit a tejcsoki is érezhető rajta. Olvadékony. Ízében is a bazsalikom dominál, igazán kellemesen! A vérnarancs jön utána, a tejcsoki íze és a pisztácia viszont csak éppen, hogy fel-felvillan. Kicsit több pisztácia és kakaó, kevesebb cukor még tökéletesebb harmóniát adott volna, de így is ízlett.

Lecsengésében a bazsalikom sokáig megmarad. Nagyon szeretem, így ez nem zavar, sőt! Jónak tartom az ötletet, csak kicsit kéne még csiszolgatni, de ár-érték arányban mindenképp igen kedvező választás ez a csoki.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Ázsia Center
80g / 450 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése