2012. november 20., kedd

Santander Dark Chocolate Columbian Espresso Coffe

Avagy teljes nevén Santander Columbian Single Origin Dark Chocolate 100 % Columbian Espresso Coffee. A kissé hosszú név egy kolumbiai 70 %-os étcsokoládét takar, 100 %-ban kolumbiai eszpresszó kávéval ízesítve (hát, ez a leírás sem sokkal rövidebb). Halkan megjegyezném, hogy ennek a csokinak az alapja az előbbi Santander tábla.

A kolumbiai Santander cég a fair trade elveinek megfelelően kistermelőkkel együttműködve készíti csokoládéit helyi kakaóbabokból. A lokalitásra rendkívül büszke cég, nemcsak a kakaóbabot illetően, hanem a felvásárolt kávéval kapcsolatban is magas követelményeket támaszt.

Kicsit talán még a megjelenésen kellene változtatni, a nem túl kedves barna színű dobozt ugyan a piros kávészemek feldobják, de még így sem egy kiváló minőségű csokoládé érzetét keltik az emberben, inkább valami középszerűt sejtenénk ez alapján.

A csoki szürkésbarna színű, fényes felületű, nem roppan és szerencsére nem tapad a felszíne és nem is szemcsés. Törésvonala is jó, egyenletes.

Illatában az alap csokihoz képest természetesen felerősödik a kávés jelleg. Ízében virágot, gyümölcsöket, ahogy a csoki leírásában olvasható, én nem érzek. Tejeskávét viszont annál jobban. Valahogy az a benyomásom, hogy a kávétól savasabb, csersavasabb érzetet nyújt most. Egészen robosztus. Nem olvadékony és kicsit tapad is.

Ez igazi étcsokoládés élmény, amit nemcsak csokoládé, hanem kávékedvelőknek is javasolunk kipróbálni.

Minősége: jó

Megvásárolható: Csokoládénet
70 g/ ára passz, szintén ajándék volt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése