2012. november 17., szombat

Menakao étcsokoládé combavával és rózsaborssal

Kezdjük az elején, fogalmam sem volt mi az a combava, így hát utána kellett néztem. Kiderült, hogy a kaffir lime másik neve. Na, így már igen! Végre tudom hová tenni, van pár recept, ahol olvastam a nevét…A kaffir lime egy nagyon intenzív ízű citrusféle, citromfűre emlékeztető aromával. Dél-Kelet Ázsiában őshonos, a gyümölcsét és a leveleit egyaránt felhasználják.

Ennyi információ után nézzük ezt a madagaszkári, 63 %-os csokit! A tábla kis kockákra osztott és elég vastag, közepesen fényes, de nagyon selymes tapintású. Kicsit kemény így nehezebben törik, mint általában. Erőteljesen roppan és törési felszíne szép egyenletes.

Kibontás után rögtön megcsap az intenzív rózsaborsos illat, pink pepper stimmel! A combava a kóstolás után jelentkezik, citrusos, inkább a héj kicsit fanyarabb ízvilágával. Ami legelőször az eszembe jut róla, az, hogy friss.

Kissé lassan olvad, de ahogy ezt teszi, szépen előbukkannak az aromák. Az erősen gyümölcsös íz, mint egy citrusbomba robban, a borssal kifejezett összhangban. Fűszeres, a rózsabors nagyon karakteres, domináns, ahogy olvad a csoki, egyre erősebb, és egyszer csak hopp.. mintha egy kis kardamomot és szegfűszeget is éreznék, kicsit keleties. A végén az édes íz és a bors marad, lecsengése kifejezetten hosszú. Kissé csersavas, de nem zavaróan.

Összességében egy ragyogóan aromás és nőiesen elragadó csokoládét kóstolhattam, ajánlom a frissességet kedvelő csokiimádóknak.

A termőhelyről itt további információk olvashatók.

Minősége: kiemelkedő

Megvásárolható: Csokoládénet
75 g/ 1150 Ft

A csokoládét jellemezte: Noémi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése