2012. november 19., hétfő

Santander Columbian Single Origin Dark Chocolate

A kolumbiai Santander cég nevét az ország keleti részén található Santander államról kapta. A tradicionális eljárásokkal készült termékeik az egyedüli területszelektált csokoládék Kolumbiában. Ahogy ebben az esetben is főként Criollo és Ttrinitario kakaóbabok „házasításával” készítik táblás csokoládéikat. Ez a 70 %-os kolumbiai étcsokoládé kóser és laktózmentes.

Csomagolása téglavörös papírdoboz, egyszerű feliratokkal és a kakaóhüvely illetve levél rajzolatával.

Felülete szürkésfekete, nem fényes, sima. Tompa roppanású, de szép, egyenletes törésvonalú. Illata a Katica tortabevonóra és nescaféra emlékeztet.

A szájban kicsit keménynek bizonyul, de azért lassacskán kibontakozik. Ízében halvány gyümölcsösség, pörkölt magvak és ismét kávé érződik. Savai, csersavai határozottak, de nem bántóak és nem is húzósak.

Érdekes, hogy a cég honlapján párosítási ajánlások is találhatók a csokoládék mellett. Ezt a csokit cognac, single malt Scotch whisky és érlelt borok társaságában javasolják elfogyasztani. Egyik tipp jobb, mint a másik!

Összességében jó minőségű, a magas kakaótartalomnak megfelelő karakterisztikájú, de nem túl hosszú csokoládé.

Minősége: jó (+)
Megvásárolható: Csokoládénet
70 g/ árat nem tudok, mert ajándék volt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése