2012. november 11., vasárnap

Csokoládia Libatepertős étcsokoládé


Országosan számtalan Márton-napi rendezvény zajlik a hétvégén. Ennek apropóján választottam ki ezt a csokoládét arra, hogy a saját ünnepségünkre elvigyem. Mondanom sem kell először nagy meglepetést váltott ki a résztvevőkből. Láttam rajtuk, hogy elég bizarrnak tartják az ötletet ahhoz, hogy ne kóstolják meg. A bátrabbak azonban mégiscsak elmajszoltak belőle néhány kockát. Majd egyik pillanatról a másikra elfogyott az egész és mindenki kereste, hogy hol melyik tányéron maradt még esetleg belőle valami csipegetnivaló. Elnyerte mindenki tetszését.

A csomagolás mély barna színe, arany felirata és Csokoládia „birodalmi” jelzései nagyon jól illenek ehhez a szintén mélybarna színű, fejedelmi étekhez. Az 55 %-os étcsokoládé libatepertővel, vagy, ahogy felénk mondják töpörtyűvel valóban nem egy hétköznapi étel. 

Selymes fényű és tapintású, kicsit morzsás felszínű. Törésvonala is morzsalékos, de jól roppan. Jól láthatók a felszínén a töpörtyűdarabkák.

Illata pörkölt magvas, „paprikás kacsazsíros kenyérre” hajazó (nem meglepő módon). Íze is töpörtyű, de a csokoládé kiválóan kíséri. Tökéletes párosítás, pont annyi cukor, annyi kesernyésség van benne, ami kell. Telt, de nem tömény, nem zsíros, nem émelygős. Jól olvadó a szájban. Savait nem érezni. A csokoládé nagyon jó minőségű. 

Lecsengésében ismét a pörkölt magvak jelennek meg és pici sav is. Közepesen hosszú, kellemes finissel búcsúzik.

A mangalicatöpörtyűs „extremitáshoz” képest (ami szintén nem rossz) ez a csokoládé nekem egy finomabb, elegánsabb változat, bár kétségkívül merész ötlet. 

Minősége: kiemelkedő

Megvásárolható: Csokoládia
100 g / 1300 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése