A perui Maraná műhelyt Zulema
Leon és Giuseppe Cassinelli alapította, 2014-ben. Három perui régió termését
dolgozzák fel. Cusco, Piura, San Martin organikus kakaóbabjainak felhasználásával
készítik bean-to-bar tábláikat. A helyi termelőkkel szorosan együttműködnek,
támogatják munkájukat, hogy fenntartható módon tudják termeszteni az egyik
legősibb termőhelyen a kiváló minőségű kakaót.
Az általam kóstolt tábla a
cuscói sorozat 70 %-os tagja (mellette készítenek még belőle 80, 60 %-os ét- és
50 %-os tejcsokit is).
A csomagolás a kakaótermelők
munkáját, a betakarítást illusztrálja, Sarhua népművészeti festményén keresztül
(számomra kissé túlzsúfolt, de azért ízléses módon). Persze nem mehetünk el
azon tény mellett sem, hogy egy 2016-os Internacional Chocolate Award World
Bronzérem is megbújik a színkavalkád hátterében. Ennek megfelelő kíváncsisággal
vártam is a „csupán” kakaómassza, kakaóvaj és cukor hozzáadásával készült táblát.
Kissé rusztikus állagú, de jól
olvadó. Illata pörkölési jegyeket hordoz, magvak formájában, amit egy édes,
nektáros-méhviaszos illat is kiegészít. Ízében mazsola, levendula, intenzív
kakaósság, melaszosság érezhető. Finoman savas-csersavas érzetű.
Lecsengése lehetne kicsit
hosszabb és állaga selymesebb.
Minősége: nagyon jó
Megvásárolható: Cocoa Runners
70 g/ 5.95 £
70 g/ 5.95 £
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés