2017. november 30., csütörtök

Dick.Taylor Belize Toledo

Észak-Kaliforniában két srác, Adam Dick és Dustin Taylor egyszer csak gondolt egy nagyot és kétkezi munkásból bean-to-bar csokikészítővé avanzsált bútor- és hajókészítőből.
Csokoládéikat teljesen minimál adalékanyaggal, de maximális minőséggel készítik. Az organikus kakaón és nádcukron kívül semmi mást nem adnak hozzá, még kakaóvajat sem. Többek között Guatemala, Belize, Madagaszkár és Vietnám fine flavour kakaóbabjaival dolgoznak.

Ez a szép vörösbarna, 72 %-os tábla Belize déli részéről származik, a Toledo körzetből, helyi maya termelők ültetvényeiről. Belize kezd az egyik kedvenc termőhelyemmé válni. Amiket kóstoltam idáig innen, mindig nagyon finom volt. Így nagy várakozással nyitottam fel ezt a táblát is, különösen annak tükrében, hogy már elég szép kis díjarzenállal bír. Good food elismerésben részesült illetve Academy of Chocolate és International Chocolate Award bronzérmes.

A táblák naturális jellegű csomagolásuk is a korábbi kézműves munkájukra utal megjelenésében, a hajóépítős motivumával. Selymes tapintású. Szépen kimunkált mintájú, elegáns, vékony tábla, tökéletes törésvonallal, roppanással. Illatában dohány, aszalt szilva és kakaósság érződik. Ízben méhviasz, gyümölcsösség, cseresznye jelenik meg, ami kiegészül némi virágos-mézes, pirított magvas jeggyel. Jó savak jellemzik és nagyon finom cseranyagok. Állagra picit ragadós az elején, de utána jól olvad. 

Nagyon hosszú, nagyon gazdag lecsengésű. Nem csalódtam benne!

Minősége: kiemelkedő

Megvásárolható: Dick.Taylor, Kalifornia
57 g/ 8,50 $

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése