2016. november 5., szombat

Marc Antoine Ingwer Dunkel

Marc Antoine a trüffelek és a pralinék nagymestere. A svájci-német cég, Confiseur Läderach 1962 óta készít svájci receptúrák alapján nemcsak csokoládékat, hanem süteményeket is. A er "Läderach - csokoládécsalád" három márkát foglal magába, a Läderach Chocolatier Suisse-t, a Läderach Professionalt és az általam most kóstolt Marc Antoine csokikat.

Jelenleg a kicsinek nem mondható csokoládéműhely széles repertoárjából a kezemben tartott csokoládé egy 52 %-os étcsokoládé kandírozott gyömbérrel.

A csomagolása tetszetős, fehér papírdoboz belül vékony celofánnal, amelyen keresztül bepillantást nyerhet a vásárló a középmély barna, és a halványsárga, egyenletesen elszórt gyömbérdarabkák által díszített csokoládératáblára.

Selymes tapintású, keményen, tompán roppanó, nehezen olvadó. Ha végre elolvad a szájban, akkor viszont bársonyos érzetű. Nem ragad, nem tömény.

Illata kakaós, közepesen intenzív. A gyömbér jól roppan. Picit csíp, de egyébként kellemes. Közepes hosszúságú, a legvégére marad a gyömbér.

Jó csokoládé, de nem túl széles az ízskálája. Forrócsokinak viszont nagyon jó (még rizstejjel is)!

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Csokissimo
100 g/ 1980 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése