2014. október 6., hétfő

Ombar Açai & Blueberry

Mielőtt a csokira térnék, kezdjük egy kis nevezéktannal! Açai, avagy magyarul „acai bogyó” fontos összetevője a csokinak. Ez a gyümölcs az egyik legjobb antioxidáns forrás a világon. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, aminosavakkal, omega zsírsavakkal és még teobromin is van benne, akárcsak a kakaóban. (Az ún. szuperfoodnak számító termésről itt többet is lehet olvasni: ).

Blueberry, azaz a fekete (vagy másnéven kék) áfonya alkotja a másik meghatározó alkotóelemét a csokinak. Azt hiszem, az áfonya antioxidáns hatását nem kell részletezni, de az talán kevésbé ismert tény, hogy állítólag a memóriánkat is serkenti, ha gyakran fogyasztjuk.

Ez a csoki tehát nem szól másról, mint a MI egészségünkről és akkor még a kakaó jótékony hatásairól nem is szóltunk, pedig ebben a termékben az is izgalmas, hogy az eleve finomítatlan csokoládé alacsony glikémiás indexű kókuszvirágcukorral készült.

Már a csomagolása is szívet melengető látványt nyújt. Rózsaszínes-lilás árnyalatai a kékes mintázattal összhangban vannak.

Színe középmély barna, a 60 %-nak megfelelő. Nem roppan túlzottan élénk hanggal, de nem is várjuk el egy nyerscsokitól, sokkal inkább a finom aromákat.

Illata kellemesen gyümölcsös, picit fűszeres is. Ízében az acai az elsődleges az áfonya csak másodhegedűsként érvényesül. Savai élénkek, de szelídek. Kifejezetten jól eső, üdítő érzést, hatást keltenek. A fűszeresség továbbgyűrűzik a hosszú lecsengésbe is. Nem tudom, miért a feketeerdő torta zamata ugrott be ezekről a csokis-bogyós ízekről.

Amikor először kóstoltam a csokit, kicsit direktek voltak a gyümölcsök, de, ha hagyjuk, hogy pár napot pihenjen a már nyitott csomagolásában, akkor a csokoládé kellemes selymessége és kakaós jegyei sokkal jobban tudják kísérni a gyümölcsöket ízlelőbimbóinkon, vagyis ekkor válik tökéletessé az egyes ízek aránya.

Minősége: kiemelkedő

Megvásárolható: Rieni Biobolt 
740 Ft/ 35 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése