2014. március 31., hétfő

Dolfin Zöldánizsos étcsokoládé

Avagy Dolfin Noir A L’Anis Vert. A francia ugyan nem erősségem, de jól hangzanak a Dolfin nevei, ezért szeretem pontosan idézni őket. Persze a csokik is finomak, így mindig szívesen kóstolok az egyébként nagyon széles repertoárjukból. Ezúttal a gyomorerősítőként is ismert ánizsmaggal ízesített étcsokoládéból nyílt alkalmam majszolgatni kicsit.

A csomagolás a megszokott halvány, nem tolakodó színvilágú „dohánytasak”, szép rajzolattal az elején.

A csoki megjelenése, formavilága is hasonló az eddigi táblák mintázataihoz. A csíkozott sorokra tagolt tábla fényes, sima felületű, bár picit tapad az ujjaimhoz. Mélybarna, feketébe hajló színe első blikkre az 52 %-hoz képest még sötétnek is tűnik, de aztán megbarátkozom vele, amikor kóstolom.

Illata már sejtet picit a csoki kesernyésségéből és nagyon is sokat az ánizs éteres jellegéből. Egy leheletnyi fás aroma is társul az előbbiekhez. Törve belőle csupán tompa roppanás hallatszik.

Amint elmajszolom szinte azonnal érződik az ánizs, néhány pillanat után átveszi a terepet a csokitól. Ettől függetlenül az elején a csokoládé vegetális jellege finoman érződik. A kesernyéssége fokozódik az ánizs hatására, de még így is kellemes az összbenyomás.

Jól illik az ánizs ehhez az étcsokihoz. Egymást segítik, erősítik. Azt kell, hogy mondjam ez a kombó jobban ízlik, mint a mentás, amit korábban kóstoltunk.
  
Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: jócsoki.hu (Ráday utcai Csokibolt)
70 g/ 950 Ft


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése