2014. február 16., vasárnap

Pelle-Molnár Mákos tejcsokoládé

Pelle Krisztináról és Molnár Gáborról már többször írtunk. Kézműves paleolit és diabetikus csokoládéikat egyre többen ismerik és keresik.

Mákos tejcsokoládéjuk közel 34 % kakaótartalmú. A csomagolás „élő” képpel diszített, rajta a „Mákos” felirat a fehér háttérnek köszönhetően jól kiemelkedik. Sokan szeretik a mákot, így ők biztosan rögtön le is csapnak rá, ha megpillantják a dobozkát.

A mák gubója az ópiumgyártáshoz és a gyógyszeriparban használatos alkaloidákat tartalmaz, a mák szemek ugyanakkor az élelmiszeriparnak értékes alapanyagát képezik. A belőlük nyert mákolaj pedig -kevesen tudják- nagyon jó a csontritkulás ellen! Naponta egy kanálka rövid időn belül érezteti hatását a szervezetünkben. A mákmag gazdag ásványi anyagokban és B-vitaminokban is, így érdemes vele ízesíteni desszertjeinket.

A csokoládékba is egyre többen tesznek. Tej-fehércsokikban nagyon finom. Jelen esetben egy tejcsokoládéval kóstolhatjuk össze.

A csokoládé fényes, a mákszemcséktől feketefoltos, világos barna, sima felületű. Illata erősen vegetális, mákos. Érdekes, ahogy harapunk belőle, egyszerre érezzük szemcsésnek és olajosnak a máktól. A tejcsoki jól olvad, finoman tejes, nem bonyolult, de jó, tiszta ízvilágú.

Arányos csokoládé, amely könnyen értelmezhető, közkedvelt zamatokkal bír. Nem túl hosszú, és persze a mák dominál lecsengésében is.

Minősége: jó  (+)

Megvásárolható: Pelle-Molnár Kézműves Bonbon
                         jocsoki.hu (Ráday úti Csokibolt)
80 g/ 1400 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése