2014. február 9., vasárnap

CsoKiss Bio Fairtrade csokoládé

A dunaújvárosi CsoKiss manufaktúráról már korábban egy mogyorós-áfonyás tejcsokoládé kapcsán megosztottunk néhány gondolatot. Ezúttal egy bio és egyben fairtrade 71,7 %-os csokoládét boncolgatunk tőlük.

A csomagolás hasonló az előző csoki színvilágához, annyi különbséggel, hogy itt egy kis szalag hivatott jelezni, némileg egyszerűen a csoki bio és fairtrade mivoltját. A tábla formavilága hasonló a tejcsokoládéhoz. A színén látható kakaóhüvely és levelek formája újszerű ötlet. A doboz hátoldaláról az is kiderül, hogy ez a csoki „pusztán” kakaó, kakaóvaj és nádcukor hozzáadásával készült, mint a legjobb csokik.

A csokoládé fényes, sima felületű, színe a viszonylag magas kakaótartalomnak megfelelően mély barna. Roppanása inkább tompa, törésvonala szép egyenletes. Kézben olvadékony.

Illata a kellemes kakaós jegyeken túl gyümölcsöaromákkal (pl. citrusok), bőrösséggel tarkított, amik mellett enyhe savasság is érződik. Ízben hasonlóakat tapasztalunk. Közepes intenzitás és hossz jellemzi. Ismét elmondható, hogy jól olvad. Csersavai lassan szabadulnak fel a szájban, nem bántóak.

Nem különleges ízvilágú, de kellően behízelgő, finoman kakaós karaktere miatt jól esik elfogyasztani, mint egy igazi étcsokoládét.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: CsoKiss
30 g/ 750 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése