2012. augusztus 31., péntek

Riquet Vollmilch

Az 1745-ös alapítású Riquet cég ma az Aldi beszállítójaként működő Storck nagyvállalat része.

A 30 %-os tejcsokoládé kékszínű, egyszerű papír csomagolásán jól láthatóan szerepel a „Qualität aus Österreich” felirat, mintegy garanciát adva arra, hogy ez valóban jó minőségű csokoládé lesz. Tovább olvasgatva a feliratokat, jellemzéseket a termék -íz szempontjából meghatározó- hozzáadott anyagai között a kakaómasszán és a tejen kívül még mogyorókrém és vanília aroma is szerepel.

Ezek után jöhet a felbontás. A közepesen mély barna csokoládé kockákon -engem- a lonc virágára emlékeztető kis motívum látható. A lenyomatok fényesek, a többi része a csokinak inkább tompa. Tapintása ragadós. Felülete a törés előtt is már morzsalékos, aztán majd a törésvonala is.

Illata diszkrét. Füst, karamell jön belőle. A szájban közepesen gyorsan olvad. Nem savas, nem csersavas. A cukorérzet erős, de nem gejl. Ízben a tej, a vanília jelenléte igen erős. Ízben még jellemző „porosság” is megfigyelhető. Pár kocka elegendő egyszerre, mert azért tömény. Lecsengése közepesen hosszú -talán a legjobb benne- kis mézzel. A végén a fogakra tapadó „maradványérzet” annyira nem tetszik.

Összbenyomásként azt lehet mondani, hogy nem rossz, az árkategóriának megfelelő, talán annál kicsit jobb is.

Minősége: jó

Megvásárolható: Aldi
100 g/ 200 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése