Az első csokoládégyár Bulgáriában 1914-ben jött létre Plovdivban. Azóta újabb és újabb cégek jelentek meg a bulgár piacon. 1994-ben jött létre az a Milmex cég, amelynek tejcsokoládéját legutóbb kóstoltam.
Ez a diabetikus csoki szép, nem túl cizellált, inkább elegáns csomagolásával hívja fel a figyelmet magára. A lényegi információ okosan, nagy betűkkel szerepel rajta, nevezetesen az, hogy „DIET”. (Bár más termékekkel ellentétben azt nem propagálják túl, hogy gluténmentes, de azért fontos tudni róla).
Kibontva, ahogy a dobozon is látszik egyszerű, világosbarna kockák jelennek meg a szemünk előtt. Illata intenzív, füstös-vaníliás és kicsit tejszínes. Fénye tompa, akárcsak roppanása. Törésvonala megfelelő.
Íze rumos, vanílás-mézes. Olvadékony, de nem tapad fel a szájpadlásra. Kevés sav és alig érezhető csersav jellemzik (ahogy ez egy tejcsokitól várható is). A kakaótartalma egyébként 41 %, viszonylag magas. Lecsengése közepesen sokáig tart. Kávé, vaj is fel-felsejlik benne.
Minősége: nagyon jó (különösen ár-érték arányban nézve)
Megvásárolható: Interspar
80 g/ 600 Ft
80 g/ 600 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése