2012. február 28., kedd

Wawel Superior

A több mint 100 éves Wawel cukrászdát Lengyelországban, Krakkóban Adam Piasecki alapította, aki felbuzdulva a kezdeti sikerein nyitott a csokoládé-készítés felé is. A második világháború után pedig már az ország legnagyobb édesipari vállalatává nőtte ki magát a cukrászda. Ma e márka a lengyel és svájci receptek alapján készült minőségi termékeket hivatott fémjelezni. Ennek tükrében kíváncsian vettem magam alá a „felsőfokkal” (Superior) illetett csokoládénak.

Egyértelmű, lényegre törő és azt hangsúlyozó csomagolás. Kibontva apró morzsái szerteszét hullnak (tutira összekenjük vele magunkat!). Kockái (téglalapjai) márkajelzés nélküliek. Tapintása selymes, színe sötétbarna, ahogy az el is várható, egy ilyen magas kakaótartalmú (70 %-os) csokoládétól. Fénye azonban nincs, matt.

Illata kellemes: fahéj, faforgács, cukros édesség és füst jellemzi. Íze gumicukros, édes-savanykás, mintha narancsos étcsokit ennénk. Jó. Kézben viszonylag gyorsan olvad. A szájban is, de nem fedi el a nyelvet. Nem intenzív, nem telíti el a számat. Nincs benne csersavas érzet.

Nem komplex, lecsengése sem hosszú, ami marad utána az egy kis capuccinos „feeling”. Ár-értékben nagyon jó, csak kár, hogy aromával van feltuningolva.

Minőség: jó

Megvásárolható: CBA
100 g/ 660 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése