2012. február 19., vasárnap

Csokoládia Cru Madagaszkár

A Csokoládia kézműves termékeit belga, olasz és francia csokoládé alapanyagokkal készíti a minőség jegyében. Táblás csokoládéik között tej, étcsoki és diabetikus csoki is megtalálható. Készítenek ízesített és területszelektált, ún. Cru-csokoládékat is, amelynek egyik tagját volt szerencsém megkóstolni.

Csomagolása elegáns, a „Cru Madagaszkár” szalag kiemelkedő minőséget sejtet. A csoki mintázata a Föld térképének vetülete. Mély őzbarna színe a tejcsokiknak megfelelő, de a megszokottnál egy árnyalattal mélyebb. Ez a magas (50 %) kakaótartalomnak köszönhető. Matt, de nem poros felületű. Tapintása selymes.

Roppanása tömény anyagot sejtet. Illata egy pohár tejszínes kakaó és a mellé készített babpiskóta ínycsiklandó aromáit hordozza. A szájban megfelelően olvadékony, nem szemcsés. Nem túl gyakori az ilyen magas kakaótartalmú madagaszkári tejcsokoládé. Nem véletlen, hogy amikor megkóstoljuk, már érezzük, ez egy töményebb csoki, mint, amit a „tejesektől” várnánk. Eleinte „eteti magát” rendesen, majd néhány falat után teljesen eltelít.

Krémes, tejszínes, mézes, karamelles ízeit a falat végén és lecsengésében kellemes savasság egészíti ki. Ha egy kicsit elegánsabb lenne, még több pontot kapott volna.

A termőhelyről itt további információk olvashatók.

Minőség: nagyon jó (+)

Megvásárolható: Csokoládia
100 g/ 1490 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése