2016. január 17., vasárnap

Theobroma Levendulás tejcsokoládé

Az idei év első csokoládés élménye Keszthelyhez kötődik, ahol egy kis kézműves csokoládékat árusító boltocskába tévedtünk. Leültünk forrócsokizni és közben körbenézve a bolton egy általam eddig még nem ismert termelő ízlésesen csomagolt csokijaira bukkantam.
Lévén, hogy az elmúlt két hónapban alig jutott időm csokikkal foglalkozni, alig vártam, hogy megkóstoljam az „új” Theobroma Csokoládé Kft. termékeit.

A levendulás csokikhoz mindig nagyon óvatosan „közelítek” mert gyakran inkább dominál ez a virág, vagy olaja a táblában, semmint maga a csokoládé. A jelen esetben levendulaolajjal készült tejcsokoládéra szerencsére nem igaz ez az állítás.

Halvány tejeskávé színe arról tanúskodik, hogy nem túl magas a kakaótartalma (32 %). Felülete sima, de nem tökéletesen selymes tapintású. Kézben., szájban olvadékony. Illata finoman levendulás. Íze is szerencsére nem túláradóan levendulás. Jó arányban adagolt az olaj. A csokoládé viszont már nem épp a legarányosabb. A cukor nagyon domináns benne. A mégoly édes szájú férjem számára is túl édesnek bizonyult.

A levendula kicsi fanyarsága jól kiegészíti az édeskés ízt. A tejesség leginkább a lecsengésében érződik. A legvégén pedig természetesen a levendulával búcsúzik a falat.

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Choc Art Csokizó
100 g/ 1350 Ft (ha jól emlékszem)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése