2015. augusztus 21., péntek

Ombar Goji Berry

Az Ombar csokik jótékony hatásáról már többször írtunk, de ez a superfooddal megáldott „példány” eddig még nem került sorra. Pedig, ha számbavesszük, hogy mennyi előnyös tulajdonsága van, akkor már jóval korábban kellett volna róla írni.

Amellett, hogy ez a tábla igencsak nyers, vagyis raw (kíméletesen feldolgozott) kakaóból készült, még azt is tudni kell róla, hogy 60 %-nyi, kiváló minőségű ecuadori kakaóbabokat használtak fel hozzá. Ám, ami ennél is izgalmasabb (lehet a kakaónál bármi is érdekesebb?) az a gyümölcs, amivel e táblát gazdagították. Ez pedig a goji bogyó, amit porított és aszalvány formájában is adagoltak hozzá.

A gojit egyre többen használják itthon is különböző egészségmegőrző programokban. Nem véletlenül, hiszen kiváló antioxidáns hatású. Farkasbogyónak is hívják a kínai eredetű, az Ördögcérnával (közismertebben líciummal) rokon faj termését. Gazdag flavonoidokban, C-, A-vitaminokban, így fontos szerepe lehet az immunrendszerünk, a szemünk védelmében. Emellett antibakteriális, gyulladáscsökkentő tulajdonságai is ismertek. Sok bioboltban kapható aszalványa, ami finom csemege lehet akár a tévé mellett is az édes nasik helyett. Persze, ha magas minőségű csokival karöltve majszoljuk (mértékkel...), akkor sem követünk el nagy hibát.

Ebben a táblácskában jól érvényesül a goji mazsolás-édes-savanykás íze. A csoki illatában inkább fásság érezhető, de az ízben a gyümölccsel kiegészülve jó vegetális-gyümölcsös jegyek válnak inkább meghatározóvá. A kókuszvaj pedig kifejezetten selymes ízt kölcsönöz a falatnak.

Megjelenésében harmónia tükröződik mind külsőleg, mind belsőleg (bár némileg morzsás a felülete).

Lecsengése közepesen hosszú, de inkább csak a goji bogyó és a kókuszvaj érződik benne. A legvégén pedig némi fura fémes-kesernyés íz is  megjelenik, ami már kevésbé kellemes.

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Rieni Biobolt
740 Ft/ 35 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése