2015. július 29., szerda

Gabriel Cuba

A dombóvári Gabriel Bonbon manufaktúra különlegessége, hogy igen széles termékpalettával bír. Csokoládétermékeik közé tartoznak a Magyar Rapszódia, a Sisi bonbonok, a szerelmesek desszertje, az Amore, a különböző ízesítésű tábláscsokoládék, a termőhelyszelektált „Origin”-csokik és végül, de nem utolsó sorban említhetjük az Őrangyalt, amely egy magas antioxidáns tartalmú ún. Acticoa csokoládé.

E szortiment kakaótermőhelyeket bemutató sorozatából választottam most egyet, amely Kuba ízvilágát hivatott bemutatni.

A fekete-fehér csomagoláson különböző nyelveken szerepel a csokoládé neve, ami a kakaó sokszínűségére utal, hiszen nem mindegy honnan származik, ki termelte, ki készítette a csokoládét. Ezentúl jól látható rajta a kakaótartalom, ami az ideálisnak mondható 70 % (ekkora kakaótartalom mellett lehet a legjobban kóstolni az egyes kakaók közti különbséget). A termőhely zászlaja és neve pedig egyértelműsíti a vásárló számára, hogy honnan jött az alapanyag. A készítő neve azonban nem látszik, meglepő módon, csak a hátoldalon, illetve, ha a papírdobozt ölelő szalagot levesszük, akkor tűnik elő a „márkanév”.

A csokoládé középmély színű, eléggé fényes, kicsit morzsás felületű. Közepes az olvadékonysága, roppanása kevésbé intenzív. Illatában némi fűszeresség érződik, akárcsak ízében. Fahéj, bors és kis gyümölcsös savasság bizsergeti az ember nyelvét, amikor harap belőle egy falatot. Csersavai kevésbé érezhetők. Kevésbé hosszú. Édeskés, dohányos, kesernyés finissel búcsúzik.

Jó csoki, de lehetne kidolgozottabb, kifinomultabb az ízvilága...

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: jocsoki.hu (Ráday úti Csokibolt)
40 g/ 670 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése