2015. március 26., csütörtök

Rimóczi-Art Szalon Csókja

Grillázs és csokoládé újszerű találkozása e termék. Ezúttal nem bonbon,  nem díszes torta, hanem egy táblás csokoládé formájában jelenik meg a sokak által kedvelt ropogós karamelles csemege. Rimóczi László nagymestere a grillázstorták készítésének. A Magyar Grillázs Szövetség elnökeként jól tudja, milyen csodálatos dolog az, amikor a krokantnak is nevezett olajos magvas karamell-lapocskák végül valami szépséges szoborkölteménnyé állnak össze. Ezúttal kevésbé látványos módon, de reményeink szerint a tőle eddig megszokott remek ízekkel kápráztatja el a Rimóczi-Art kóstolóközönségét.

E csokoládé kapcsán említést kell tennünk még a Gabriel Bonbon Maufaktúráról is, hiszen velük koprodukcióban készült el ez az 53%-os kakaótartalmú tábla, törökmogyorós grillázslencsével ízesítve.

A csomagolás arculata és leírásai klasszikus elemekkel tarkítottak. Megjelenik rajtuk a történetiség, a szalonokból ismert báj és némi tudományos információ is a törökmogyoró, illetve a csokoládé jótékony hatásairól. Nekem sok a ciráda a dobozkán, de a csokoládé egyszerűsége (ami különösen tetszik, azok a kockákon ellentétes irányba futó csíkocskák)  megjelenése közelebb áll hozzám.
A két táblából álló csokoládé színe szép barna, kevés vörösárnyalattal. Fénye megfelelő. Néhol légbuburékok nyomai láthatók, de ez nem zavaró mértékű.

Olvadékony kézben, szájban egyaránt, bár itt valamelyest ragadósnak is tűnik. Roppanása kevésbé figyelemfelkeltő. Illata enyhén füstös, intenzíven mogyorós. Megkóstolva ugyanez érződik. A csoki egy pillanat erejéig a közepén jut érvényre, egyébként inkább csak aláfestő szerepet tölt be a pirított törökmogyoró határozott, karakteres íze mellett. Édeskés-kesernyés jegyek váltogatják egymást.

Összességében jó az ötlet, de a harmóniát nem érzem tökéletesnek a páros kapcsán, mert a csokoládé csak keveset tud hozzáadni az amúgy kellemes krokanthoz.

Minősége: jó

Megvásárolható: jocsoki.hu (Ráday úti Csokibolt)
80 g/ 1390 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése