2014. július 15., kedd

Ombar Coconut

A 2009-ben Cambridge-ben létrejött cég célja a csokoládé eredendő tápanyagokban és jótékony hatású antioxidánsokban gazdag tulajdonságát megőrizni. Ennek érdekében pörköletlen kakaóbabokból készült, alacsony hőmérsékleten feldolgozott, nyers csokoládékat készítenek.

Ez a Great Taste Award (2012) díjat nyert, 60 %-os csokoládé különlegesség alapanyagait tekintve kitűnő minőségű, organikus termesztésű ecuadori kakaóbabokból, ázsiai (egész pontosan jávai, alacsony glikémiás indexű) kókuszpálma cukorból, kókuszvajból, kakaóvajból, őrölt vaníliából áll. Mindezt pedig egyedülálló módon probiotikummal (Bacillus coagulans) is gazdagítják, hogy az emberi szervezet számára minden tekintetben tökéletes táplálékként (ún. superfood) szolgáljon ez a nassolni való.

Egyszerű, de szép csomagolású, csíkokra osztott mini tábla jellemzi. Finom tapintású, mély barna színű a megjelenése, kevéske fénnyel. Tompán roppanó. Illatában kellemes kakaós illatok párosulnak a kókusz aromájával.

A szájban csak enyhén szemcsés állagú, meglepően jól olvadó textúrájú. Telíti az embert, de nem nehézkes. A szájpadlást is körbefedi. Csersavai csak pillanatnyilag érződnek, de nem zsibbasztóak. Kicsit talán szárít a vége, ám ez nem zavaró mértékű.

Hosszú lecsengésű, szinte tökéletes csokoládé. Az egyik legjobb nyerscsoki, amit valaha kóstoltam. Lévén, hogy én kókuszrajongó vagyok, egy kis kókuszforgácsot még el tudnék képzelni benne, de így is nagyon finom. Nem olcsó csokoládé, de mindenképpen érdemes megkóstolni.

Minősége:  nagyon jó (+)

Megvásárolható: jócsoki.hu (Ráday utcai Csokibolt)
850 Ft/ 35 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése