2014. június 1., vasárnap

Häagen Dazs Chocolate Fondant

Itt a nyár! Eljött a fagyik ideje. A csokoládékat nagyon szeretem, a csokis fagyikért kevésbé rajongok, mert bármily furcsán hangzik, nehéz valódi csokiízű csokifagyit találni. Ezért is gondoltam, hogy próbálok keresgélni olyan csokifagyikat, amelyek megfelelnek ennek az „egyszerű” kritériumnak.

A Häagen-Dazs egy világmárka.1921-ben egy Mattus nevű lengyel emigráns család alapította azt a fagylaltkészítő műhelyt, amely a fenti néven vált később ismertté. Ma már a világ 70 országában ismerik és fogyasztják e márka fagyijait.

E márka sikerének alapja, az elsőosztályú alapanyagok használata. Nem tartalmaznak tartósítószereket, sem mesterséges színezőanyagokat, sem pedig emulgátorokat. Számtalan recepttel dolgoznak, a karamelles, a makadámdiós, a mangós fagyik sokfélesége adja azt a fajta változatosságot, ami sikerük titka. A bátor próbálkozásai közepette időnként igazán merész ötletekkel is előhozakodnak. A japán piacon nemrégiben például paradicsomos-cseresznyés és sárgarépás-narancsos fagyival jelentek meg.

A csokifagyik terén is igen széles választékkal bír a cég. Belegacsokis, holland étcsokiforgácsos, csokoládés kekszdarabos, csokoládétrüffeles is található a sorban.

Ezúttal a Csoki fondant-ost kóstolgattam, előszeretettel. A Häagen Dazs fagyikról azt már korábban is megállapítottam, hogy nem akkor a legjobbak, amikor kivesszük a fagyasztóból, hanem azután, hogy hagyjuk néhány percig olvadni. Ilyenkor finoman krémes, könnyen kanalazható lesz.

Illatában kellemesen csokis-kakaós. A jó csokifagyi íze eggyé olvad a puha brownie darabkák ízeivel. Kicsit tömény az összhatás, amiben szerepet játszik a közepén felszabaduló csokiszósz erőteljesebb íze is. Nem az a fagyi, ami tele van fújva levegővel és együltőhelyében megeszi az ember. Szépen apránként szabad csak falatozni belőle, mert hamar telít. A brownie finom benne, de kicsit száraz hatású, annak ellenére, hogy a fagyi azért persze jól átáztatja.

A lecsengésében talán méginkább érvényre jut a finom kakaósság, ami a kesernyéjében és a meglepő szárító hatásában is megfigyelhető.

Nem mondanám, hogy kiemelkedő, de jó és, ami még fontosabb tényleg csokiízű ez a fagyi.

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: jocsoki.hu (Ráday úti Csokibolt)
457 ml/ 1800 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése