2014. május 7., szerda

Bonbonetti Legend Dark with Raspberry

A 140 éves hagyományokkal rendelkező édesipari cég, a Bonbonetti Budapesten és Nagykanizsán készíti a már jól ismert hagyományos termékeit (pl. Tibi, Cherry Queen, Dunakavics, Franciadrazsé).

Legend-sorozatot 2014 januárjában dobták piacra. E termékek válogatott, jó minőségű alapanyagokból készülnek. A négyféle ét- és kétféle tejcsokoládéhoz használt kakaó Afrika, Dél-Amerika és Ázsia kakaótermő vidékeiről származik.

Ehhez az 50 %-os kakaó-tartalmú étcsokoládéhoz liofilizált málnadarabokat és minőség ide vagy oda, azért sajnos aromákat (persze kérdés, hogy milyeneket?) is adtak.

A csokoládé csomagolása klasszikusan elegáns. A csoki fényes, jól roppan, sima felületű, közepesen mély barna és még némi vörösesség is látható rajta. Jó megjelenésű tehát.

Illata édeskés, kakaós-vaníliás, jó. Ízében a málna dominál, de végre jó ízű ez a málna! Nem szeretem a málnás étcsokikat sem bonbon, sem táblás formában, mert az esetek többségében egy kellemetlen műanyagíz is társul lecsengésben hozzájuk. Ez a csoki viszont a jó oldalát mutatja meg az ízesítésnek. Kíváncsi lennék, honnan származik a liofilizált málna? Jó arányban van a csokiban (2 %) -több azért nem kellene már belőle. Az összbenyomásban a savasság és az édesség is szerepet kap, a kesernyésség viszont visszafogottabb.

Aromák ide vagy oda, ezt a málnás csokit legalább jól esik elfogyasztani, nem úgy, mint az eddig általam kóstolt hasonló termékeket. Ezután kíváncsian várom a többi „legendás” csokikat is.

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Bonbonetti Édességbolt
100 g/ ára passz, ajándék volt  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése