2015. április 30., csütörtök

Two-in-one Fabric módra

Avagy hogyan tegyünk rá még egy lapáttal, az egyébként is elég magas kakaótartalmú és elég jó 66 %-os mexikói csokoládénkra? A Fabric új táblás csokoládéja ötvözi a csokoládémassza értékeit a karamellizált kakaóbab intenzitásával.
A Chiapas régióból származó kakaóalapanyaggal készült (általunk is már kóstolt) igen finom csokoládét ezúttal néhány kakaótuille társaságában kínálja a manufaktúra.

Régi alapanyag újra gondolva? Nem, ennél itt többről van szó –új termék, új textúra, új ízek. A tudatos keresgélés után Viktória megtalálta az általa kakaócsipkének nevezett „műhelytitkának” méltó párját. Olyan csokit keresett, amely „elbírja” a fahéjas, karamellizált kakaóbabtöret határozott, édesen kesernyésen-nagyon kakaós ízeinek súlyát. Súly ez bizony a javából, ha módunk van megkóstolni a csipkét, megértjük, miért is írjuk ezt. Önmagában is egy lenyűgöző termékről van szó, hátha még ezt kombináljuk is egy kiváló csokoládéval...

Színek, fények, tapintás tekintetében korrekt. Roppanása zene füleimnek. Illatában (nem meglepő módon) újra érezni a friss faforgácsot, ám ezúttal a pörkölési jegyek kiegészültek a kakaóbabok karamellizált aromáival. Mondhatni a tuile-darabkák cizellálták kicsit a mexikói csoki szálegyenes illatát.

Rágcsálgatva jól esik hallani, ahogy ropognak a fogunk alatt a csipkedarabkák. A csoki bársonyos tanninjainak síkjából kiemelkedő édesen-savasan-fahéjas ropogtatnivalók folyamatosan változó ízképet mutatnak a kóstolás során. Igyekszünk is minél alaposabban elmerülni az egyes ízrétegek között. Az utolsó pillanatban észbe kapunk és el kezdünk foglalkozni a csoki lecsengésével is. Jaj, a vége a legtökéletesebb, no nem azért mert végre elfogyott, hanem mert annyira hosszan megmarad a selymesen-reggeli-fahéjas-habos-kakaóra emlékeztető, behízelgő zamata a szájban, hogy szívesen újrakezdenénk a kóstolást.

Ja, (nem) mellesleg a londoni Csokoládé Akadémián bronzéremmel méltatták ezt a csokit...nem véletlenül!

Minősége: egész jó (na, jó, nagyon jó!)

Megvásárolható: Fabric Csokoládé
70 g/ 1380 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése